Inlemnit

ÎNLEMNIT și dopul de plută de la Sâmburești

Acum câteva zile am primit pe pagina de Facebook o fotografie cu un dop de Sâmburești reutilizat într-un mod foarte creativ, lucru pe care îl încurajăm constant și care ne-a atras atenția. Am dorit să aflăm mai multe despre povestea din spate și așa l-am cunoscut pe Cătălin care se ocupă de proiectul Înlemnit și care ne-a spus ce au în comun băutorii de vin Domeniile Sâmburești și reciclarea lemnului în mod inedit și creativ.
ÎNLEMNIT înseamnă utilizarea/recuperarea lemnului din paleți și alte surse, demolări/donații…etc și amenajarea spațiilor într-un mod cât mai original. De fiecare dată implicarea clienților se dovedește a fi cea mai interesantă parte a proiectului, fie că e vorba de mici detalii și culori, fie că sunt structuri complexe, ața cum s-a întâmplat cu integrarea dopului de plută în proiectul mansardei. Inițial era gândit pentru a servi drept mâner al ușilor dulapului, dar a devenit parte integarată din mânerul zonei de lounge, împletindu-se cu iuta:)
11090954_817691921634391_6492048045167454503_o
Deocamdată de Înlemnit mă ocup doar eu, Catalin Cornăcel, 30 de ani, librar în Sibiu de 10 ani, dar colaborez cu un tâmplar din Mărginimea Sibiului, Dl. Mihu Ion căruia îi datorez atât de multe și poate cel mai important lucru ca a reaprins în mine pasiunea pentru lemn. Îi mulțumesc și sper să pot lucra alături de dumnealui încă o viață de acum încolo. Apoi doar am gasit o formă în care să-mi exprim gândurile și îndemânarea 🙂

10353381_817691394967777_3744591867944852308_o

Înlemnit este un foarte frumos succes după numai câteva luni de la lansarea sa în lume, drept urmare are un atelier în curs de amenajare și își propune ca în următorii 5 ani să integreze în Rod/Tilișca un atelier de tâmplărie, accesând fonduri europene. Atunci vom putea spune că salvăm păduri întregi prin refolosirea lemnului și a cuielor, de altfel menit să ajungă pe foc sau să putrezească în ploaie. Poate cel mai ambițios proiect al Înlemnitului este să construiască o casă integral din lemn recuperat și alte materiale recuperate/reutilizate și apoi, de ce nu, construcția unei case stil tradițional tot din acest material.
Până în prezent am amenajat o cafenea (Arhiva de ceai și de cafea din Sibiu), un dormitor, o mansardă minunată (din fotografii), unde am integrat dopurile sticlelor de vin Domeniile Sâmburești, o baie, o cameră de dans și în curand un bar de 9 metri lungime, în totalitate realizat din lemn și metal reutilizat/fier vechi. Urmează în acelasi loc în curs de amenajare în Sibiu, o terasă de 300 de mp apoi implicarea cu soluții de amenajare și realizarea de structuri pentru câteva din marile proiecte culturale din Sibiu de anul acesta: Latin Escape, Focus etc și multe alte proiecte asemănătoare.
Dorim ca oamenii să învețe să aprecieze lemnul așa cum apreciază o sticlă de Fetească Neagră de Domeniile Sâmburești, pentru că se pare că, într-un mod bizar, aceștia sunt potențialii noștri clienți și poate cei mai frumosi și deschiși oameni.