Cabernet Sauvignon

În România, Cabernet-ul Sauvignon a fost dintotdeauna sinonim cu Sâmbureşti. Ctitorii de azi ai Podgoriei redau cunoscătorilor o rezervă valoroasă pe care au moştenit-o: VINTAGE 2002 - un vin bine structurat, robust, majestuos. Printr-o îmbinare fascinantă, se simt tuşe discrete de afine, prune uscate, smochine, ciocolată şi tutun. Îţi afirmă originea burgheză, provenienţa din viile nobile aflate în terroir-ul binecuvantat al Dealurilor Oltului. Fără să fie baricat, acest vin, de un caracter aparte, se adresează unui public pretenţios de avangardă. Creat sa acompanieze mese elegante de vanat si carne rosie, se serveste in mod ideal la temperatura incaperii.

Merlot

Exploraţi cu intensitate traseul gustativ al tinereţii acestui Merlot: învăluite în aroma de ciocolată se regăsesc scorţişoara, prăjiturile ţărănesti, răşinile de pomi fructiferi. Şarmul Sâmbureştiului suav, într-un stil delicat, cu accente feminine. Devine mai suculent şi mai gustos la temperaturi scăzute, ceea ce îl face uşor de asociat oricărui fel de mâncare, chiar şi vara.

Chardonnay

Un vin echilibrat care îmbina cu eleganţă şi armonie notele de aciditate şi aromele de vanilie cu onctuozitatea. Se distinge prin o aromă florală discretă, catifelată şi tandră. Are o culoare galbenă, veselă şi luminoasă. Servit la 9-12 grade, devine insotitorul perfect pentru preparate din carne alba, peste, branzeturi cremoase si sosuri usoare.